• Henkel Benelux
  • Contact
  • Voeg toe aan Mijn
    Favorieten
  • Deel
Menu
Zoeken

Externe Beoordelingen

Onze beoordeling door en erkenning van duurzaamheidsexperts vergroten de markttransparantie en geven belangrijke feedback over hoe goed we onze duurzaamheidsstrategie implementeren.

Onze inzet en prestaties in deze gebieden zijn terug te zien in gerenommeerde awards en onderzoeken. Naast internationale ranglijsten en ratings, wordt regionale erkenning ook steeds belangrijker.

Beoordelingen, ranglijsten en indexen

Zurich: Voor zijn prestaties op het gebied van duurzaamheid kreeg Henkel de Gold Class-award en de Industry Mover-award in het Sustainability Yearbook 2017. Daarin staan voor elke sector de bedrijven die volgens het jaarlijkse Corporate Sustainability Assessment (CSA) van RobecoSAM ’s werelds duurzaamste ondernemingen zijn. Meer dan drieduizend van de grootste bedrijven ter wereld worden elk jaar uitgenodigd om aan dit assessment mee te doen.

Logo Dow Jones Sustainability Index (DJSI World)

Zurich / New York: In 2017 was Henkel opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) en de Dow Jones Sustainability Index Europe (DJSI Europe). Sinds hun lancering in 1999, stond Henkel al 9 keer aan de top.

Logo Sustainalytics

Frankfurt a. M.: De Sustainability Ranking 2015, uitgegeven door Sustainalytics, erkent Henkel als wereldwijd leider in zijn branchevergelijking op het gebied van huishoud- en persoonlijke producten. De analyse is gebaseerd op de ESG-aanpak, die milieu-, sociale en overheidsprestaties meet, en tegelijkertijd rekening houdt met branchespecifieke factoren.

Logo Global Challenges Index

Hamburg: In 2016 werd Henkel opgenomen in de Global Challenges Index, een lijst van 50 bedrijven wereldwijd die wordt opgesteld door de Börse Hannover en het Duitse ratingbureau Oekom Research. Henkel maakt al sinds 2007 deel uit van de Global Challenges Index.

Logo FTSE 4 Good

London: 2015 staat voor het vijftiende opeenvolgende jaar van Henkels opname in de FTSE4Good ethical index, die de Financial Times en de London Stock Exchange voor het eerst introduceerden in 2001.

Global 100 Most Sustainable Corporations in the World

Toronto: Henkel staat op plaats 15 in de ‘2017 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World’. Deze lijst wordt samengesteld door de media en investeringsadviesbureau Corporate Knights. Bedrijven die in de Global 100-index staan, zijn algeheel de best presterende duurzame bedrijven in hun sector.

World’s Most Ethical Companies® Honoree 2016

New York: Henkel is voor de negende keer op rij opgenomen in de lijst ‘World’s Most Ethical Companies’. Hiervoor worden de activiteiten van bedrijven onderzocht in de categorieën ‘corporate governance’, ‘innovative strength’, ‘management style’, ‘in-house management systems’, ‘reputation management’ en ‘corporate citizenship’.

MSCI World ESG Index and MSCI Europe ESG Index

New York: Henkel is andermaal opgenomen in de Sustainability Indices MSCI World ESG en MSCI Europe ESG. In de internationale ESG-indexen staan bedrijven met sterk risico- en kansmanagement voor wat betreft hun prestaties op het gebied van ‘environmental’, ‘social’ en ‘governance’ (ESG).