Henkel Nederland, Nieuwegein

Bedrijf

Henkel is wereldwijd actief met toonaangevende innovaties, merken en technologieën in drie activiteitensectoren: Adhesive Technologies (kleefstoffen), Beauty Care (schoonheids- en verzorgingsproducten) en Laundry & Home Care (was- en reinigingsmiddelen).

Ons strategisch kader

Strategie

Onze strategische prioriteiten bepalen de manier waarop wij de toekomst vormgeven.

Bedrijfscultuur

Bedrijfscultuur

‘Duurzame waarde creëren’ is ons doel en verenigt alle medewerkers bij Henkel.

Henkel opereert wereldwijd met een goed gebalanceerd en divers productportfolio. Dankzij sterke merken, innovaties en technologieën neemt het bedrijf met zijn drie divisies leidende posities in zowel de industriële als consumentenmarkten. Henkel Adhesive Technologies is wereldleider in alle industriesegmenten van de kleefstoffenmarkt. In zijn divisies Beauty Care en Laundry & Home Care heeft Henkel leidende posities in vele markten en categorieën over de hele wereld. Henkel is opgericht in 1876 en kan terugkijken op meer dan 140 jaar succes. In het fiscale jaar 2019 rapporteerde het bedrijf meer dan 20 miljard euro aan omzet en een bedrijfsresultaat van ongeveer 3,2 miljard euro (aangepast op eenmalige baten/lasten en herstructureringskosten). Bij Henkel werken wereldwijd meer dan 52,000 mensen. Zij vormen een gepassioneerd en zeer divers team verenigd door een sterke bedrijfscultuur, een gezamenlijk doel om duurzame waarde te creëren en gedeelde waarden. Als erkend leider op het gebied van duurzaamheid bekleedt Henkel topposities in verschillende internationale indexen en rankings. Henkels preferente aandelen zijn genoteerd aan de German Stock Index DAX.

Henkel in de Nederland

Henkel heeft vier vestigingen in de Nederland. Ons kantoor is gelegen in Nieuwegein. In Scheemda hebben we ook een productievestiging van onze Adhesive Technologies-divisie (losmiddelen en speciale coatings voor producten in de auto- en elektronica-industrie). Verder hebben we ASK Academies van Schwarzkopf en academies voor Joico, waar kappers regelmatig inspirerende trainingen volgen en meer informatie krijgen van onze experts over de laatste trends en technieken in de kappersbranche.

Diversiteit

Bij Henkel hanteren wij een holistische diversiteits- en integratiestrategie. De diversiteit van onze medewerkers, hun achtergrond, ervaring, talent, kennis, creativiteit en de waardering van hun onderlinge verschillen vormen de basis van ons concurrentievoordeel. Henkel is wereldwijd actief met medewerkers met 120 nationaliteiten die tewerkgesteld zijn in ongeveer 75 landen. Ongeveer 85 procent van onze medewerkers werkt buiten Duitsland, meer dan de helft in groeimarkten. Onze visie om wereldwijd toonaangevend te zijn in merken en technologieën genereert succes dankzij een sterk internationaal team; dankzij de diversiteit onder onze medewerkers maken wij het verschil. Deze diversiteit is onze belangrijkste drijfveer van creativiteit, innovatie en vindingrijkheid. We kunnen onze uitstekende resultaten leveren dankzij het verweven van diversiteit in onze bedrijfscultuur en de manier waarop we zaken doen.

We vinden het belangrijk om de juiste mix samen te brengen in teams van over onze hele organisatie, wereldwijd. Deze teams moeten voldoen aan de verwachtingen van de markt en de klant: op het gebied van kennis, vaardigheden en culturele achtergrond. We zijn ervan overtuigd dat een diversiteit in teams innovatie stimuleert alsook nieuwe manieren om problemen op te lossen; maar om die teams op hun best te laten functioneren, is er een alomvattende cultuur en leiderschap nodig.