Bedrijfsinformatie

Henkel opereert wereldwijd met een goed gebalanceerd en divers productportfolio. Het bedrijf heeft leidende posities met zijn drie divisies in zowel de industriële als consumentenmarkten dankzij zijn sterke merken, innovaties en technologieën. Henkel werd opgericht in 1876 en kan terugkijken op meer dan 140 jaar succes. Henkels preferente aandelen zijn genoteerd aan de German Stock Index DAX. Het DAX-30-bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Henkel heeft wereldwijd bijna 53.000 werknemers in dienst, waarvan ongeveer 85% werkzaam is buiten Duitsland. Als erkend leider op het gebied van duurzaamheid bekleedt Henkel topposities in verschillende internationale indexen en rankings.

In 2020 rapporteerde Henkel een omzet van 19,3 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 2,6 miljard euro (aangepast voor eenmalige baten/lasten en herstructureringskosten).

Onze bedrijfscultuur

‘Duurzame waarde creëren’ is ons doel en verenigt al onze medewerkers bij Henkel. Wij willen waarde creëren voor onze klanten en consumenten, onze teams en onze medewerkers, onze aandeelhouders, en voor onze stakeholders en de gemeenschappen waarin wij actief zijn. Henkel-medewerkers zetten altijd hun passie, trots en enthousiasme voorop om dit te verwezenlijken.

Onze bedrijfscultuur, ons doel, onze visie, missie en waarden verenigen ons divers team. Ze geven ons richting en scheppen een duidelijk kader voor alles wat we doen. Wereldwijd bindende gedragsregels zijn vastgelegd in een reeks codes. Ze bieden een leidraad voor het gedrag en de handelingen van onze medewerkers in hun dagelijkse werk in al onze activiteiten wereldwijd.

Ons doel: Duurzame waarde creëren.

Onze visie: Toonaangevend met onze innovaties, merken en technologieën.

Onze missie: Ten dienste staan van onze klanten en consumenten over de hele wereld, hun vertrouwenspartner zijn als toonaangevend bedrijf in alle relevante markten en categorieën – als een gepassioneerd team verenigd door gedeelde waarden.

Onze waarden: Klanten en consumenten, medewerkers, financieel succes, duurzaamheid, familiebedrijf.