Bedrijfsinformatie

Henkel opereert wereldwijd met een goed gebalanceerd en divers productportfolio. Het bedrijf heeft leidende posities met zijn drie divisies in zowel de industriële als consumentenmarkten dankzij zijn sterke merken, innovaties en technologieën. Henkel werd opgericht in 1876 en kan terugkijken op meer dan 140 jaar succes. Henkels preferente aandelen zijn genoteerd aan de German Stock Index DAX. Het DAX-30-bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Henkel heeft wereldwijd meer dan 52.000 mensen in dienst, waarvan ongeveer 85% werkzaam is buiten Duitsland. Als erkend leider op het gebied van duurzaamheid bekleedt Henkel topposities in verschillende internationale indexen en rankings.

In het fiscale jaar 2019 rapporteerde het bedrijf meer dan 20 miljard euro aan omzet en een bedrijfsresultaat van ongeveer 3,2 miljard euro (aangepast op eenmalige baten/lasten en herstructureringskosten).

Drie wereldwijd opererende divisies

De divisie Adhesive Technologies (kleefstoffen) is een vooraanstaand solution provider in kleefstoffen, dichtstoffen en functionele coatings voor consumenten, vaklieden en industriële toepassingen. Henkel biedt verscheidene toepassingen om aan de behoeften van verschillende doelgroepen te voldoen – zowel consumenten als vaklieden en industriële branches. In 2019 genereerde deze afdeling wereldwijd een omzet van 9,461 miljoen euro; 47 procent van de totale omzet.

Producten van de afdeling Beauty Care (schoonheids- en verzorgingsproducten) zijn wereldwijd verkrijgbaar. Beauty Care staat voor merkproducten in haarkleuring, haarstyling, haarverzorging, toiletartikelen, huidverzorging, mondhygiëne, maar ook voor producten voor één van de meest toonaangevende leveranciers van kappersproducten. In 2019 genereerde deze afdeling wereldwijd een omzet van 3,877 miljoen euro; 19 procent van de totale omzet.

Laundry & Home Care (was- en reinigingsproducten) heeft bij Henkel altijd een belangrijke rol gespeeld: het succesverhaal van het bedrijf begon met een product uit deze divisie. Laundry Care omvat niet alleen zware of speciale wasmiddelen, maar ook wasverzachters, wasverbeteraars en andere stofverzorgende producten. Het Home Care-portfolio omvat producten voor handafwas en vaatwassers, schoonmaakmiddelen voor badkamer en wc, en overige huishoudschoonmaak-middelen. In bepaalde gebieden bieden we ook luchtverfrissers en insect control producten voor huishoudelijke toepassingen aan. In 2019 genereerde de Laundry & Home Care-divisie wereldwijd een omzet van 6,656 miljoen euro; 33 procent van de totale omzet.

Onze bedrijfscultuur

‘Duurzame waarde creëren’ is ons doel en verenigt al onze medewerkers bij Henkel. Wij willen waarde creëren voor onze klanten en consumenten, onze teams en onze medewerkers, onze aandeelhouders, en voor onze stakeholders en de gemeenschappen waarin wij actief zijn. Henkel-medewerkers zetten altijd hun passie, trots en enthousiasme voorop om dit te verwezenlijken.

Onze bedrijfscultuur, ons doel, onze visie, missie en waarden verenigen ons divers team. Ze geven ons richting en scheppen een duidelijk kader voor alles wat we doen. Wereldwijd bindende gedragsregels zijn vastgelegd in een reeks codes. Ze bieden een leidraad voor het gedrag en de handelingen van onze medewerkers in hun dagelijkse werk in al onze activiteiten wereldwijd.

Ons doel: Duurzame waarde creëren.

Onze visie: Toonaangevend met onze innovaties, merken en technologieën.

Onze missie: Ten dienste staan van onze klanten en consumenten over de hele wereld, hun vertrouwenspartner zijn als toonaangevend bedrijf in alle relevante markten en categorieën – als een gepassioneerd team verenigd door gedeelde waarden.

Onze waarden: Klanten en consumenten, medewerkers, financieel succes, duurzaamheid, familiebedrijf.