Duurzaamheid

Henkel’s inzet om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid ligt diepgeworteld in onze waarden . De balans bewaren tussen economisch succes, bescherming van het milieu en sociale verantwoordelijkheid, vormt al decennialang de basis van zijn bedrijfscultuur. 

Strategie

Onze duurzaamheidsstrategie

Meer waarde creëren met onze business terwijl we onze ecologische voetafdruk verkleinen - dat is ons doel voor 2030.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Sociale betrokkenheid – of mvo – is altijd een belangrijk onderdeel geweest van ons verantwoordelijkheidsgevoel als bedrijf. 

Al meer dan 140 jaar heeft Henkel een visionaire benadering van bijdrage aan het milieu en sociale vooruitgang. Wij zijn ons bewust van de potentiele impact die we kunnen hebben door het ontwikkelen van duurzame innovaties – want onze producten en technologieën worden elke dag wereldwijd miljoenen keren gebruikt. We hebben milieu- en sociale criteria geïntegreerd in ons innovatieproces, zodat elk nieuw product of elke nieuwe formulering bijdraagt aan duurzaamheid.

Naast deze focus op innovatie, hebben wij onszelf ambitieuze doelen gesteld als onderdeel van een uitgebreide duurzaamheidsstrategie. Dit biedt een gedeeld begrip van het pad dat we volgen door duurzaamheid te integreren in het dagelijkse werk van onze medewerkers over de hele wereld. Tevens stimuleert het de vooruitgang naar meer duurzaamheid en betere bedrijfsprestaties – omdat we geloven dat deze twee aspecten hand in hand gaan. Samen met onze partners bevorderen we duurzaamheid over de gehele waardeketen. 

Onze benadering van duurzaamheid

Lees meer op duurzaamheidop henkel.com (in het Engels).


Corporate commitment

Key figures 

Collaboration & partnerships