TRANSFORMATIONELE IMPACT

Semi curled fern leaf in the process of growth.

We leven in tijden van transformatie en verandering – voor planeet en mensen. Het is belangrijker dan alles wat we nu doen.

De wereldwijde klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid vandaag wordt geconfronteerd, en vereist dringende en ambitieuze actie. Het is ook van cruciaal belang om levensondersteunende systemen zoals bossen, water en biodiversiteit te beschermen en te regenereren voor huidige en toekomstige generaties. Tegelijkertijd zien we de wereldwijde armoede en sociale ongelijkheid toenemen, mede door de COVID-19-pandemie. En daarbij erkennen we dat bedrijven zoals Henkel een rol spelen bij het aangaan van deze uitdagingen en het tot stand brengen van transformationele verandering.

Henkel Duurzaamheid Manifest

We are living and working in ever changing times. Our mission to tackle environmental, social and political challenges has never been clearer.

YouTube Thumbnail Sustainability Manifesto Video 2023 (Thumbnail)

Wat is de rol van wereldspelers?

Bedrijven bevinden zich in een sterke positie om gedeelde waarde te creëren. Naast betalingen in de vorm van lonen en belastingen dragen bedrijven bij aan de bevordering van economische en sociale ontwikkeling als werkgevers, kopers en investeerders. Zij kunnen ook de overgang naar een duurzame economie versnellen door innovatieve technologieën en producten te creëren. Beeld je maar eens in hoeveel hulpbronnen zouden kunnen worden bespaard als elk product in elk huis minder energie of water zou verbruiken. Of stel je de vermindering van de CO2-uitstoot voor als elk voertuig op de planeet lichter zou zijn en minder brandstof zou verbruiken. Hulpbronnenefficiënte oplossingen kunnen de balans tussen de economische, ecologische en sociale behoeften van de mens en de planeet verbeteren - en de weg vrijmaken voor een duurzame toekomst.