Sollicitatie en selectie bij Henkel

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Hier vind je de antwoorden! Gedurende het sollicitatie- en selectieproces gebruiken wij gestandaardiseerde, objectieve en rechtvaardige criteria.

Verschillende portretten van Henkel werknemers samen in een collage.

Meer specifiek kijken we uit naar personen die uitblinken in de volgende domeinen:

Wij zijn op zoek naar werknemers die onze visie en waarden delen. Meer specifiek kijken we uit naar personen die uitblinken in de volgende domeinen:

 • Initiatief en vastberadenheid om doelen te bereiken
 • Besluitvaardigheid en in staat om risico's te nemen
 • Gedreven om verandering en innovatie te stimuleren
 • Toekomstgericht en oordeelkundig
 • Overtuigend en invloedrijk
 • Coachen en ontwikkelen van mensen (voor leidinggevende functies)

Jouw sollicitatie bij Henkel

Applying for a job always involves taking some risk. But we want you to feel as good as possible about your application process with us, which is why we want to let you know what to expect.


Onze medewerkers dragen met hun eigen individuele prestaties bij tot het succes van de onderneming. Wij waarderen knowhow en moedigen een competente werkaanpak aan. Wij zijn op zoek naar medewerkers die inspireren met hun talent en passie. Klinkt dit als u? Solliciteer dan nu en laten we kennismaken tijdens de sollicitatie- en selectieprocedure. Wij staan open voor al je vragen en willen een open communicatie op basis van gelijkwaardigheid. Om je zo snel mogelijk te leren kennen, kun je alleen online solliciteren. Lees hier meer over de stappen die je doorloopt.

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)


Lees meer over ons sollicitatieproces

Kom in drie fasen dichter bij je volgende carrièrestap. Start met onze online sollicitatie, word uitgenodigd voor een gesprek en ontvang een baanaanbieding. We kunnen niet wachten om je te ontmoeten.

Solliciteer Nu


Voor afgestudeerden, jong ervaren werknemers, professionals en executives: solliciteren voor een vaste functie

Solliciteer Nu

Score bij Henkel

Wij willen dat u weet wat u kunt verwachten en hoe u kunt scoren met uw sollicitatie. Daarom hebben we een aantal tips en een aantal Do's en Don'ts voor je verzameld.

Bespreek belangrijke fasen van uw leven/loopbaan in uw cv met extra opsommingstekens. Zo kunt u laten zien wat uw werkervaring, werkterreinen en verantwoordelijkheden zijn. Als vuistregel geldt: een cv mag maximaal twee pagina's tellen. Bespaar ruimte, door kritisch te beoordelen welke informatie over jezelf je wilt presenteren. Een extra derde bladzijde met verdere persoonlijke informatie is niet nodig. Misschien wilt u ook een voorblad met naam, adres en foto.

Bepaalde informatie is niet nodig om op te nemen, zoals het beroep van je ouders en je religie. In Duitsland wordt een pasfoto echter nog steeds aanbevolen. Verwijs alleen naar vroegere stages en deeltijdbanen als er een verband is met de functie waarnaar je solliciteert.

Het centrale thema ontbreekt
Voeg een centraal thema toe aan uw cv. Documenteer uw professionele loopbaan duidelijk en zonder hiaten. Controleer kritisch of bijbanen en aanvullende kwalificaties voldoen aan de functie-eisen.

Geen betekenis 
Naast structuur is betekenis ook belangrijk. Leg de afzonderlijke stappen van uw beroepsloopbaan uit met een paar opsommingstekens, waarin u uw taken en verantwoordelijkheden uitlegt. Vaak, vooral in het buitenland, geeft de functietitel geen duidelijke uitleg over het werkterrein.

Overdrijven of liegen 
Zich oriënteren op de eisen van de functieomschrijving betekent niet dat u mag overdrijven of zelfs liegen. Dit zal worden opgespoord en in het ergste geval is het een misdrijf.

Slechte presentatie
Structureer uw cv en presenteer uw competenties zeer duidelijk. Maak het niet langer dan twee bladzijden en kies een leesbaar lettertype en lettergrootte van minstens 11.

Te veel details
Uw diploma van hoger onderwijs is belangrijk om te vermelden. We vragen geen details over je ouders, broers en zussen of je nationaliteit. Ook informatie over lidmaatschap van een politieke partij of belijdenis is niet gewenst.

De sollicitatiefoto is uw eerste indruk. Als je open en professioneel wilt overkomen, zijn foto's die je op vakantie of in een fotohokje hebt genomen een no-go. De foto mag ook niet ouder zijn dan twee jaar.

Idealiter weerspiegelt de sollicitatiefoto je karakter en laat hij je charisma en persoonlijkheid zien. Als je weet wat je over jezelf wilt zeggen, kun je je kleding, lichaamstaal en algemene esthetiek gebruiken om je sollicitatie te ondersteunen.

Het is belangrijk dat u kleding kiest die past bij uw beroep en waarin u zich prettig voelt. U bent vrij om het beeldformaat en de details van de afbeelding te kiezen. Idealiter is het beeldformaat 6 x 4,5 cm. Vermijd full body shots en foto's die te groot zijn.

Tips voor uw sollicitatie

Wees nauwkeurig
Stel alle documenten zorgvuldig op en let erop dat u geen spelfouten maakt.

Wees betrouwbaar
Gebruik een serieus e-mailadres, van het type voornaam.naam@provider.com.

Het onderwerp van de berichten is belangrijk
Vermeld de referentie en de functiebenaming van de vacature.

Let op de grootte van het bestand dat u uploadt
Op de job portal kunt u slechts bestanden uploaden van maximaal 5 MB. U kunt bestanden verkleinen door hun resolutie te verminderen.

Wees georganiseerd
Verenig alle documenten in één enkel pdf-bestand, in deze volgorde: motivatiebrief, cv, andere documenten (referenties, diploma's, certificaten).

Inspanning wordt beloond
Stel zelf uw motivatiebrief op. Ervaren HR-medewerkers halen standaard, gekopieerde zinnen er zo uit.

Lees alles goed na alvorens uw dossier op te sturen
Lees uw online-sollicitatie en alle bijhorende documenten aandachtig na.

De telefoon beantwoorden in elke situatie
Kies een rustige omgeving. Als u toevallig onderweg bent, belt u gewoon later terug.  

De andere persoon aan de telefoon onderbreken
Onderbreek niet en blijf altijd respectvol en laat de andere persoon zijn zinnen afmaken.

Te snel spreken
Neem je tijd, zelfs wanneer je zenuwachtig bent, om duidelijk en langzaam te spreken.

Uw eigen sollicitatiedocumenten niet kennen
Er wordt van u verwacht dat u een goed overzicht hebt van uw sollicitatiedocumenten en de verklaringen die u in uw sollicitatie hebt afgelegd.

Geen enkele vraag stellen
Stel vragen en laat zien dat je geïnteresseerd bent.

Wees georganiseerd

 • Je afspraak bevestigd?
 • Kledij gekozen en klaargelegd?
 • Je route gepland met extra buffertijd?
 • Naam van de contactpersoon onthouden?
 • Telefoonnummer van de contactpersoon genoteerd?


Bereid de inhoud voor

 • Kennis van uw sollicitatiedocumenten?
 • Informatie verzameld over het bedrijf?
 • Ken je je persoonlijke sterke en zwakke punten?
 • Eigen vragen?
 • Persoonlijke vragen genoteerd?


Wees overtuigend in het interview

 • Wees respectvol en zelfverzekerd!
 • Open lichaamstaal!
 • Spreek luid en duidelijk!
 • Luister aandachtig! – Vermijd monologen!
 • Onderbreek je interview partner niet!

Aanvullende informatie

Onze FAQ kan u helpen met verder vragen. Gelieve enkel online te solliciteren via onze jobportal. U vindt er alle openstaande vacatures van Henkel wereldwijd. Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons contactformulier te gebruiken.

Learn more about your future at Henkel

De gezichten van verschillende Henkel werknemers. Ze kijken vol vertrouwen en lachen.

Let’s dare to make an impact together.

Een carrière bij ons betekent groeien in een levendige en diverse cultuur van vertrouwen en samenhorigheid en je ideeën tot leven brengen.
Durf jij een impact te maken? Laten we dan eens praten.