Waarom Henkel: de "Henkel-spirit"

Waarin verschilt Henkel van andere werkgevers? Wat mag u van uw collega's en partners verwachten? Welke voordelen en opleidingen biedt Henkel zijn werknemers? Hoe bevorderen wij uw professionele ontwikkeling en persoonlijke ontplooiing? Wij beantwoorden hier al deze vragen met plezier.

Alle werknemers van Henkel wereldwijd delen allemaal hetzelfde idee: wij zijn één groot team! Verenigd in dit globale team slagen wij erin de markt vorm te geven. Wij zijn passioneel, gedreven en werken met plezier. Wij zijn op zoek naar medewerkers die deze motivatie delen en die klaar zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Wat mag u verwachten als u lid wordt van het Henkel team? 

Wij willen de beste zijn in alles wat we doen. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door ons ondernemingschap en onze voortdurende bereidheid tot verandering. Onze innovaties creëren meerwaarde voor onze klanten. Ons streven naar duurzame ontwikkeling was altijd al een belangrijke factor voor ons succes.

Klinkt dit interessant en uitdagend voor u?
Dan zitten we op dezelfde golflengte!


  • Toonaangevend met onze innovaties, merken en technologieën.
  • Innovatie
  • Diversiteit
  • Optimaal evenwicht tussen werk en privé

Er wordt vaak gezegd dat meedoen belangrijker is dan winnen. Maar bij Henkel willen we altijd winnen. Het is dat extra beetje motivatie, ambitie en passie dat wordt gedeeld door al onze werknemers wereldwijd. Ze is zichtbaar in alle sectoren, bij alle functies en op alle niveaus in onze onderneming.

Ontdek de merken van onze verschillende sectoren!

Soms zegt men wel eens dat werken leuk moet zijn. Bij Henkel houden we van ons werk: we geven elkaar de inspiratie om te groeien en constant nieuwe uitdagingen op te zoeken. Wat de uitdaging ook is, wij doen er alles aan om die tot een goed einde te brengen.

Sommige mensen geloven dat afwisseling het leven meer kleur geeft. Bij Henkel worden wij elke dag ondergedompeld in een cultuur van verandering en diversiteit. We bewandelen nieuwe paden, gedreven door de geest van ondernemerschap, creativiteit en avontuur.

Wij hebben drie activiteitensectoren:  Adhesive Technologies, Beauty Care enLaundry & Home Care.

Van Pritt of Loctite, via Dial, Fa, Schwarzkopf,  Persil tot Pril: miljoenen consumenten en klantenstellen onze merken op prijs en maken dagelijks gebruik van onze producten en technologieën. Aan de basis van dit succes staan onze werknemers: getalenteerde, ervaren en gedreven personen, met een sterk verlangen om te slagen.

Wij reageren niet zomaar, wij banen zelf onze weg. Wij denken als ondernemers, met een proactieve strategie. Wij ontwikkelen onze markten en geven onze toekomst samen vorm, als een hecht team met waarden zoals wederzijds respect, betrouwbaarheid en gelijkheid.

Kom meer te weten over onze onderneming!

Innovatie is een van de sleutels voor ons commercieel succes. Maak kennis met de uitvinder van het eerste auto-actieve wasmiddel, de eerste roldeodorant en de eerste lijmstick! Elke dag stellen wij onze creativiteit, onze durf en onze nieuwsgierigheid ten dienste van een duidelijke en ambitieuze visie: van Henkel de wereldleider maken inzake merken en technologieën.

De sleutel voor ons succes

Onze innovatiecapaciteit is van cruciaal strategisch belang. Het is de basis van ons commercieel succes. De afgelopen drie jaar werd ongeveer een derde van onze omzet gegenereerd door nieuwe producten en technologieën. Zo maken we werk van de verdere groei van onze activiteiten en creëren we meerwaarde voor onze particuliere en industriële klanten, onze eindafnemers en onze werknemers.

Als we kijken naar onze grote merken zoals Loctite (voor industriële klanten en distributeurs) en Schwarzkopf (voor particulieren) of Persil, zien we dat elk product wordt ontworpen met behulp van grondige kennis en innovatieve technologieën.

Voor meer informatie over de R&D-activiteiten bij Henkel, raadpleeg het jaarverslag.

Henkel telt bijna 53.000 werknemers. Ieder van hen is verschillend. Ieder van hen is uniek. Deze diversiteit levert een waardevolle bijdrage tot het economische succes van Henkel. We zijn er zeker van: Diversiteit maakt het verschil in de wereldwijde concurrentie. Wij zijn al goed, maar onze diversiteit maakt ons uitstekend.

Wij respecteren uw karakteristieke eigenschappen en beschouwen deze als een waardevolle verrijking voor onze bedrijfscultuur. U krijgt van ons de vrijheid om uzelf te ontplooien. Wij geloven dat dit een strategische troef is voor Henkel. Het begrijpen en aanvaarden van diverse standpunten is essentieel om te slagen door middel van diversiteit.

Het is voor ons heel belangrijk om onze werknemers de nodige vrijheid en ruimte te geven voor hun ontplooiing. Door de zeer grote flexibiliteit die we hen gunnen, kunnen ze hun beroepsleven aanpassen in functie van hun persoonlijke behoeften. Wat uiteindelijk telt zijn de resultaten: waar en wanneer er wordt gewerkt is van minder belang.

In tal van vestigingen van Henkel gelden er bijvoorbeeld variabele werktijden.

Wij trachten ideale werkomstandigheden te creëren zodat onze werknemers zichzelf kunnen organiseren om betere prestaties te leveren.