Juliane’s Carrière pad

Welke stap heeft de meeste impact gehad op je eigen ontwikkeling?
Dat zou zeker de verhuizing naar China zijn! Aanpassen om succesvol te worden in een totaal andere culturele context - vanuit een persoonlijk en professioneel standpunt - is zeer uitdagend, maar tegelijkertijd uiterst lonend. Het heeft mijn horizon verbreed, mijn manier van denken verrijkt en mij geleerd om over culturen heen te managen, wat een belangrijke vaardigheid is om te hebben wanneer je werkt in een multiculturele, wereldwijde onderneming als Henkel. Op persoonlijk vlak ben ik alleen naar China verhuisd, maar ik ben teruggekomen met prachtige nieuwe vriendschappen!

Binnen Henkel werkte u in drie verschillende regio's en twee business units. Hoe heeft Henkel u gesteund in uw loopbaanontwikkeling?
Henkel heeft mijn loopbaanontwikkeling op verschillende fronten ondersteund. Bijvoorbeeld via fantastische opleidingen om mijn competenties en vaardigheden te helpen verbeteren. Ik kon ook profiteren van officiële mentorprogramma's die me enorm hebben geholpen in mijn leiderschapsontwikkeling. Aangezien ik altijd had aangegeven dat ik binnen Henkel op verschillende gebieden actief wilde zijn, hebben mijn managers mijn ambities altijd gesteund door mij nieuwe kansen te bieden. Tot slot zorgde Henkel er ook voor dat al mijn overgangen naadloos verliepen vanuit het oogpunt van het HR-proces.

Hoe pleit u voor genderdiversiteit binnen een afdeling die door mannen lijkt te worden gedomineerd, zoals Automotive/Adhesives?
Er zijn een paar dingen die ik doe om meer vrouwen aan te moedigen op te klimmen op de carrièreladder in Adhesives Technologies. Eerst en vooral streef ik ernaar een bondgenoot te zijn voor vrouwelijke talenten uit verschillende divisies bij Henkel door hen te begeleiden. Daarnaast draag ik regelmatig bij aan de ontwikkeling van ons Adhesive Technologies Diversity & Inclusion-programma. Ik maak ook gebruik van mijn professionele netwerk om extern vrouwelijk talent voor ons bedrijf aan te trekken en ik ben actief in verschillende brancheverenigingen die zich richten op het bevorderen van Diversity & Inclusion.

Wat is er echt uniek aan Henkel?
Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want er zijn echt zo veel geweldige dingen aan Henkel. Voor mij is het de magische mix van onze sterke bedrijfscultuur die aansluit bij mijn waarden, de fantastische mensen die hier werken - je vindt echte teamspirit bij Henkel - en de diversiteit van onze business, die ontelbare mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen.