Duta’s Carrière pad

Welke rol speelt het gebruik van technologie in uw carrière?
Door gebruik te maken van technologie kan ik me concentreren op de dingen die er echt toe doen, zodat we meer kunnen bereiken met minder. Neem bijvoorbeeld de taak om honderden producten bij verschillende klanten te analyseren. In dit geval kunnen we statistische voorspellingen gebruiken voor relatief stabiele producten. Dat betekent dat we meer tijd kunnen besteden aan het voorspellen van de zeer volatiele producten. Het resultaat is dat we onze nauwkeurigheid en efficiëntie kunnen verbeteren en - het allerbelangrijkste - menselijke vooroordelen uit de resultaten kunnen halen.

Hoe maak je een team enthousiast voor nieuwe technologieën?
Ten eerste, vereenvoudig het complexe "tech" concept en communiceer het in gemakkelijk te begrijpen, "leken" termen naar het team. Ten tweede, zorg dat ze betrokken zijn bij het ontwerpen van de implementatie, waar mogelijk. Tot slot, benadruk hoe het hen zal helpen in hun werk en hoe het de groei van het bedrijf op een grotere schaal mogelijk zal maken.

Hoe verschilt je leven in Shanghai van dat in Sydney?
Aangezien ik geen enkele Chinese taal beheers, was het aanvankelijk niet gemakkelijk om dingen gedaan te krijgen - zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Maar mettertijd is het veel beter geworden. Het gemak waarmee je mobiel kunt betalen en online kunt winkelen, heeft het leven voor mij echt veel minder stressvol gemaakt. Ik heb mijn portemonnee of pasjes nauwelijks nog nodig als ik hier buitenshuis kom. Daar komt nog bij dat het aanpassingsvermogen en de beweeglijkheid van de Chinese bevolking en samenleving aantoonbaar veel groter zijn dan waar ook ter wereld.

Welke stap heeft de meeste impact gehad op je eigen ontwikkeling?
Ik zou zeggen dat ik de overzeese opdracht in het regionale hoofdkantoor heb aangenomen. Het heeft niet alleen mijn wereldbeeld verruimd, maar me ook blootgesteld aan veel complexere problemen. Zo werd ik bijvoorbeeld uitgedaagd om bij een van onze grote klanten in China de belangrijkste KPI's, die al een jaar aan het dalen waren, om te buigen, terwijl ik ook een nieuw team en een nieuw proces van nul moest opbouwen.

Wat is er echt uniek aan Henkel?
Henkel is een plek waar je je mouwen kunt opstropen, de status quo kunt uitdagen, beloond wordt en plezier hebt terwijl je dat doet!