Ivan's Carrière pad

Wat is er echt uniek aan Henkel?
Henkel geeft je de kans om echt je eigen carrière uit te bouwen. Mijn grootste professionele ambitie was om een internationale carrière op te bouwen, dus toen ik bij Henkel kwam werken, was ik erg enthousiast over het aantal mogelijkheden dat er bestond om dit waar te maken. Als je zelf aan het stuur van je carrière zit, krijg je bij Henkel alle steun die je nodig hebt om de professional te worden die je wilt zijn.

Binnen Henkel verkende u vijf verschillende landen. Hoe heeft Henkel uw loopbaanontwikkeling ondersteund?
Henkel heeft een fantastisch ontwikkelingsecosysteem dat bestaat uit leiders, mentors en echt meewerkende collega's. Je hebt toegang tot uitgebreide trainingen en tal van leermogelijkheden tijdens je werk. Deze geweldige alternatieven voor transformationele ontwikkeling hebben me tijdens elke internationale opdracht gesteund. Ik kan me geen enkel moment herinneren waarop ik geen buitengewone steun van het bedrijf kreeg.

Wat is het grootste verschil tussen Europa en Latijns-Amerika als het op HR aankomt?
Het is moeilijk om er maar één uit te kiezen! Er zijn meerdere verschillen, waarvan sommige heel grappig zijn! Ik heb veel verhalen over de verschillende keren dat ik in mijn HR-rol te maken kreeg met culturele verschillen. Elke keer leerde ik onderweg heel interessante praktijken, regels, beleidslijnen en algemene manieren om HR te doen kennen. Bovendien had ik ook de kans om praktijken uit mijn regio uit te wisselen. In het algemeen zou ik zeggen dat het meest interessante wat ik heb geleerd de verschillen in mindset waren met betrekking tot onderwerpen als stabiliteit in de baan, teamwork, evenwicht tussen werk en privéleven en productiviteit.

Welke stap heeft de meeste impact gehad op je eigen ontwikkeling?
Als je een internationale carrière hebt, heeft elke opdracht echt een grote impact op je. Het omgaan met een nieuwe omgeving, taal, cultuur en andere mensen, plaatst je volledig buiten je comfortzone. Dit alles geeft je de kans om je flexibiliteit en aanpassingsvermogen te bewijzen en verrijkt je totaal als mens. Als ik de ervaring moest kiezen die me het meest over mezelf heeft geleerd, dan zou dat zeker mijn uitzending naar Duitsland zijn!