5-sep-2018  Amsterdam

Partnership tussen the Plastic Bank en Henkel

The Plastic Bank CEO David Katz bezoekt Henkel in Amsterdam

Een jaar geleden sloot Henkel een overeenkomst met de sociale onderneming the Plastic Bank. Om dit te markeren was David Katz, CEO van the Plastic Bank, te gast bij Henkels Global Supply Chain in Amsterdam voor een inspirerende uitwisseling met het lokale team rond duurzaamheid, en om hen een update te geven over het partnership. Inmiddels zijn – met de steun van Henkel – drie nieuwe inzamelcentra voor plastic afval in Haïti operationeel.

Als eerste wereldspeler in FMCG besloot Henkel een partnership aan te gaan met the Plastic Bank om te voorkomen dat plastic afval in de oceaan terechtkomt en om voor betere levensomstandigheden voor mensen in armoede te zorgen. Voor Henkel is dit een nieuwe stap op het vlak van duurzaamheid. The Plastic Bank, in 2013 opgericht door David Katz, wil plastic afval valoriseren. In ruil voor geld of andere diensten zamelen bewoners van arme regio’s in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië plastic afval in uit het milieu, vóór het de rivier en uiteindelijk de oceaan kan bereiken. Het ingezamelde afval wordt gesorteerd, verwerkt en opgenomen in de recyclagewaardeketen als Social Plastic, om dan hergebruikt te worden in producten en verpakkingen.

Bertrand Conquéret, President Global Supply Chain en Corporate Vice President Purchasing bij Henkel: “Samen met het ONE!GSC team ben ik trots om David Katz hier vandaag te mogen verwelkomen.  Het onderwerp duurzaam verpakken ligt onze supply chain en purchasing teams nauw aan het hart, gezien de belangrijke rol die ze samen spelen in het realiseren van Henkels ambities op het vlak van verpakken en duurzaamheid in het algemeen.”

CEO David Katz van The Plastic Bank deelde graag zijn inzichten over de samenwerking: "Onze samenwerking met Henkel is een mooi voorbeeld van ‘vereende krachten’. Samen kunnen we een betekenisvolle impact hebben op het milieu door op een holistische manier het afvalprobleem aan te pakken en de allerarmsten de hand te reiken."

Henkels inzet voor duurzame verpakkingen

Henkel ondersteunt The Plastic Bank voor een periode van drie jaar en financiert drie nieuwe inzamelcentra, ter bevordering van de verduurzaming van de hele waardeketen. Eerder deze week maakte het bedrijf een nieuwe verpakkingsstrategie bekend met bijkomende stappen in de richting van een circulaire economie: tegen 2025 moet 100 % van Henkels verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn, met uitzondering van diegene waarbij residuen in de verpakking een impact hebben op de recyclebaarheid.

Meer informatie