Markten

In ons dagelijkse leven zijn we omringd door voorwerpen waar oplossingen van Henkel in verwerkt zijn: wagens, boeken en tijdschriften, vliegtuigen, ijskasten, telefoontoestellen, meubelen, textiel, verpakkingen en nog heel wat meer. Ontdek in welke markten we allemaal actief zijn.

Auto- en transportindustrie

Met het uitgebreide assortiment producten en systeemoplossingen is Henkel een belangrijke partner in de ontwikkeling, de productie en het onderhoud van voertuigen en transportsystemen.

De automobielindustrie, trein- en tramproducenten en de scheepsbouw en luchtvaartindustrie maken allemaal gebruik van de krachtige kleefstoffen en dichtingsmiddelen van Henkel. Deze materialen bieden nieuwe mogelijkheden om geavanceerde lichtgewicht constructies te ontwerpen en te bouwen waardoor op het eerste zicht tegenstrijdige doelstellingen zoals hogere snelheden en een lager brandstofverbruik probleemloos kunnen worden nagestreefd. Henkel levert eveneens een belangrijke bijdrage tot de veiligheid, het comfort en het waardebehoud van voertuigen.

Componenten gemaakt uit vormvast structuurschuim absorberen de impactenergie bij een aanrijding (verhoogde veiligheid), innoverende geluiddodende materialen verbeteren de akoestiek in de wagen (voor meer comfort), en speciale voorbehandelingssystemen voor carrosserieën verbeteren de corrosiebescherming en zorgen ervoor dat de lak beter hecht. Tegelijk helpt de know-how van Henkel klanten om duurzaam om te graan met basisgrondstoffen en de efficiëntie van het productieproces te verbeteren.

Bouw, constructie & meubelindustrie

Het concurrentievermogen van fabrikanten en hun leveranciers hangt meer dan ooit af van het gebruik van moderne productieprocessen. Door producten, processen en diensten deskundig te coördineren, is het mogelijk om hogere kwaliteit, productiviteit en economische efficiëntie te behalen. Hoe dit in praktijk wordt gebracht is te zien bij Henkel met kleefstoffen en systemen voor de bouw, constructie & meubelindustrie.

Henkel is een expert in decoratieve afwerking en zorgt voor nieuwe ideeën bij productontwerpen. Onze kleefstoffen voor de meubelindustrie zorgen ervoor dat onze klanten hun efficiëntie en hun duurzaamheid kunnen verbeteren.

Technologische breedte, gecombineerd met toepassingskennis, ruime ondersteuning en kennis van de industrie zorgen ervoor, dat Henkel de wereldwijd leider en veelgevraagd leverancier is voor de bouwcomponentenindustrie.

Binnen de houtmateriaalhandel is Henkel uw wereldwijde partner voor hoogwaardige productkwaliteit en professionele technische ondersteuning, waarmee onze klanten voorlopers zijn bij productontwikkeling, -ontwerp en -veiligheid bij het gebruik van vloeibare PUR-kleefstoffen.

Vakmensen & Professionals

Henkel biedt een portfolio met merken voor de vakman om te voldoen aan de wensen en taken van professionele bedrijven die zich specialiseren in betegelen, bevloeren, verven, houtbewerking en loodgieterswerk.

Henkel Adhesives biedt de nieuwste portfolio met merken voor de vakman en is speciaal ontworpen voor professionele bedrijven. Henkel komt sinds 1876 tegemoet aan de hoogste eisen van de klant door geavanceerde technologie en partnerschap. Kies in het menu rechts uw specialistische taak en wij verbinden u met de gewenste pagina. Wij verklaren met trots dat producten van Henkel in overeenstemming zijn met strikte milieustandaarden.

Doe-het-zelf

Henkel heeft veelzijdige, op maat gemaakte en innovatieve lijm- en afdichtingsproducten voor de doe-het-zelf markt.

Al meer dan 75 jaar staat de naam Henkel voor innovatie, toonaangevende kwaliteit en de hoogste niveaus van ervaring in lijmen voor doe-het-zelvers. Henkel's toonaangevende merken zijn overal ter wereld verkrijgbaar en genieten bekendheid en vertrouwen in hun respectievelijke categorieën en regio's. Al onze producten en merken hebben een leidend principe: Henkel maakt het leven gemakkelijker.

Elektronica

In de dynamische elektronica-industrie gaat de ontwikkeling van productverfijning en productietechnieken razendsnel. Daarom vertrouwen veel toonaangevende bedrijven voor halfgeleider- en elektronica-assemblage-oplossingen op Henkel voor de levering van beproefde, betrouwbare en compatibele materiaaloplossingen die noodzakelijk zijn om concurrend te blijven.

Henkel is werelds toonaangevende en meest progressieve aanbieder van gekwalificeerde materialen voor halfgeleiderverpakking, geprinte printplaat (PCB)-assemblage en geavanceerde soldeeroplossingen. Van wafel- en plaatniveau tot uiteindelijke assemblage bevindt Henkel zich in een unieke positie om eersteklas materiaalproducten, procesexpertise en totale oplossingen m.b.t. platen te leveren voor de elektronica-industrie van morgen.

De breedte van Henkel's productportfolio levert kosteneffectieve oplossingen voor elke productie-uitdaging op, inclusief kleefpasta's en -films, inkapselingen, displaymaterialen, inkt en coatings, underfills en thermische management-materialen.

Energy & Utilities

Henkel biedt superieure kleefstoffen, ingietmaterialen en conformal coatings om een antwoord te bieden op een brede waaier van toepassingen in de energie- en utiliteitssector.

Met een uitgebreid productportfolio gesteund op tientallen jaren ervaring en de technische ondersteuning van een professioneel team, mag het niet verbazen dat Henkel een wereldleider is en de voorkeursleverancier voor heel wat van de grootste producenten in de wereld. Met ervaring en producten in zowel OEM design en onderhoud van voorzieningen, kan Henkel een compleet oplossingenpakket aanbieden.

Thuis, school en kantoor

Henkel's portfolio met de nieuwste consumentenmerken voldoet aan de wensen van alle huishoudens, scholen en kantoren.

Al meer dan 75 jaar staat de naam Henkel voor innovatie, toonaangevende kwaliteit en de hoogste niveaus van ervaring in lijmen voor thuis, school en kantoor. Henkel's toonaangevende merken zijn overal ter wereld verkrijgbaar en genieten bekendheid en vertrouwen in hun respectievelijke categorieën en regio's. Al onze producten en merken hebben een leidend principe: Henkel maakt het leven gemakkelijker.
 

Productie

Ongeacht de industrie zijn de lijmen van Henkel ontworpen om problemen op te lossen, constante en betrouwbare prestaties te leveren, en de verwachtingen van klanten te overtreffen.

Henkel is een one-stop bron voor oplossingen die productielijnen efficiënter maken, van lijmen die het geluids- en trillingsniveau in apparatuur verlagen tot schroefdraadborg- en -afdichtingsmiddelen die kostbare HVAC-vloeistoflekken voorkomen.

Industrieel onderhoud en industriële reparatie

Bewegende onderdelen die geblokkeerd zijn, kunnen kostbare uitvaltijd en een dure vervanging van onderdelen en machines tot gevolg hebben.

Het proces voor preventief onderhoud van Loctite wordt ondersteund door oplossingen van ‘s werelds grootste lijmproducent. Het is een doeltreffende manier om uitvallende apparatuur te vermijden, en verlengt de levensduur van uw technologische assets.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorgtechnici, -specialisten en -chemici bij Henkel weten dat uw productontwerpoplossing uniek is, dus dat uw kleefstofoplossing dat ook moet zijn.

Henkel’s technische expertise, samenwerkingsmodellen met lage risico's, innovatiefilosofie, wereldwijde ondersteunende infrastructuur en geschiedenis als leidende formulator van toonaangevende materialen zorgen ervoor dat wij de toekomstige vooruitgang van het ontwerp van medische apparatuur en de medische elektronica-industrie kunnen versnellen.
In de Wegwerphygiëne- en Nonwovenindustrie combineren onze innovatieve producten huidverdraagzaamheid met hoge kleefkracht. Onze klanten kunnen profiteren van het grootste aanbod aan onderzoek & ontwikkeling in de kleefstofindustrie. Wij trainen onze klanten zowel binnen onze faciliteiten en op locatie, om hun wensen te begrijpen en om onze kennis m.b.t. kleefstoffen te delen voor optimale resultaten.

Metaalbewerking

Henkel levert superieure metaalbewerkingsproducten samen met applicatiesystemen en uitstekende technologische ondersteuning, waardoor onze klanten productiviteit kunnen verhogen en kosten kunnen verlagen.

Henkel is al meer dan 50 jaar toonaangevend leverancier van superieure metaalbewerkingsproducten, applicatiesystemen en expert-to-expert ondersteuning. Wij zorgen ervoor dat onze klanten productiviteit kunnen verhogen met milieuvriendelijke en kosteneffectieve activiteiten. Ons brede productportfolio bevat walsolie, metaalbewerkings oliën, reinigingsmiddelen, voorbehandelingsmiddelen en passiveringsmiddelen die gebruikt worden in vele industrieën zoals de voedsel- en drankverpakkingsindustrie, staalproductie-industrie en de auto-industrie.

Verpakking & papier

Verpakking speelt een essentiële rol voor voedsel- en verbruiksgoederenbedrijven. Het zorgt niet alleen voor de duurzaamheid en sterkte die nodig is voor bescherming en transport, maar is een integraal onderdeel geworden van winkelmarketing (on-shelf marketing). Henkel speelt een belangrijke rol aan beide zijden, van de kleefstoffen die gebruikt worden om de verpakking te produceren tot de coating die de producten laat opvallen in de winkel.

Sinds de introductie van merkproducten en het ontstaan van zelfbedieningssupermarkten is de verpakkingsindustrie steeds sterker geworden. De gebruikte technologieën veranderen en ontwikkelen zich voortdurend: een proces waarin Henkel een belangrijke rol speelt. Moderne verpakkingen hebben een dubbele functie: de inhoud beschermen en het product verkopen. Kleefstofexperts van Henkel zorgen voor de oplossingen, zodat de ideeën van verpakkingsontwerpers omgezet kunnen worden naar produceerbare verpakkingen.