Wat wij bieden: aantrekkelijke voordelen voor onze werknemers

U hebt talent en bent op zoek naar carrièremogelijkheden. Wij willen ons internationale team versterken. Als u ons weet te overtuigen met uw persoonlijkheid en talent, bieden wij u uitstekende perspectieven aan, wereldwijd!

Natuurlijk bent u goed, maar wij willen dat u nog beter wordt. En als u zeer goed bent, dagen wij u uit om een van de beste te worden. Ongeacht uw niveau (student, pas afgestudeerd, professional of expert) optimaliseren we, dankzij onze opleidings- en ontwikkelingsprogramma's, alle aspecten van uw profiel.

Bij Henkel staan de wereldwijde markt en ons internationaal team voor u klaar. Deze twee katalysatoren voor loopbaanplannen bieden drie voordelen. Onze unieke "Triple two"-filosofie voor functie rotaties is een grote troef voor uw internationale ervaring, uw kijk op verschillende culturen en de ontwikkeling van uw persoonlijke netwerk.

Wij rekenen op uw goede resultaten, en belonen u overeenkomstig met een prestatiegerichte betalingsstructuur, opties op aandelen en aantrekkelijke voordelen. 

Een overzicht van de voordelen bij Henkel 

 • Opleidingen en ontwikkeling van leiderschap
 • Talentmanagement
 • Internationale mogelijkheden
 • Beloning

Ontwikkeling op elk niveau

We verbeteren niet alleen op permanente wijze onze productkwaliteit, we proberen ook elke dag opnieuw beter te worden als wereldwijde eenheid. Henkel werknemers kunnen een beroep doen op een hele reeks beroepsopleidingen en andere cursussen gebruikmakend van de nieuwste technieken en technologieën. Wij bieden veel meer dan gewone opleidingen in een leslokaal. Ons doel: levenslang leren, tijdens het werk, via formele opleidingen, met behulp van uw collega's of digitaal.

Henkel Global Academy

Onze ambitie is eenvoudig, ongeacht uw niveau (student, pas afgestudeerd of ervaren professional) willen wij u alle kansen geven voor de volledige ontwikkeling van uw talenten. U kunt deelnemen aan taalcursussen en seminars gericht op uiteenlopende vaardigheden. Op deze manier stellen we de allerbeste kennis ter beschikking van ons internationale team.

Ons opleidingscentrum: globaal en praktisch

Ons opleidingscentrum is beschikbaar voor alle Henkel medewerkers. Hier worden kennis en vaardigheden bijgebracht waarvan iedereen kan profiteren. Voorbeelden zijn time management, project management, presentatievaardigheden en vele meer.

Bovendien zult u worden opgeleid om het hoofd te bieden aan de specifieke uitdagingen van onze verschillende sectoren en rollen. Erkende universitairen en ervaren managers van Henkel delen hun ervaringen in op maat ontwikkelde opleidingsprogramma's, bijvoorbeeld op het vlak van marketing of financiën. De programma’s liggen zo dicht mogelijk bij de praktijk, de beste garantie om ervoor te zorgen dat u ze echt nuttig vindt. Tegelijkertijd kunt u automatisch uw netwerk met internationale collega’s uitbreiden.

Leiderschapscentrum

De Henkel Global Academy biedt alle goed presterende managers en potentiele leiders een optimale en uitdagende omgeving aan voor de ontwikkeling van hun leiderschapscapaciteiten. De Henkel Global Academy is het speerpunt van ons opleidingsaanbod en werkt samen met gerenommeerde business schools zoals de Thunderbird School of Global Management, de IESE Business School en de universiteit van Cranfield. Wij bieden onze managers programma's aan voor de ontwikkeling van leiderschapscapaciteiten in de prestigieuze Harvard Business School in Boston. Door de nieuwste kennis inzake management te koppelen aan de best practice van de onderneming, stelt de Henkel Global Academy u in staat de specifieke expertise te vergaren voor uw dagelijkse werk en promoot ze tegelijk onze ethiek inzake management en leiderschap.

Opleidingen op aanvraag – de Henkel eCademy

De sterke dynamiek van de wereldwijde markten impliceert snelle updates van onze verworven kennis. Hieraan komen we tegemoet door onze e-learnings, die een aanvulling zijn op de klassieke opleidingen en nieuwe kennis doorgeven waar en wanneer dit nodig is.

Het online-opleidingsplatform is overal, 24 uur per dag bereikbaar en staat via het intranet open voor alle werknemers van Henkel, waar ze zich ook bevinden. Meer dan 250 opleidingen, sommige vertaald in 16 talen, zijn beschikbaar in verschillende vormen: quizzen, tutorials of video's.

Wij geven u feedback, u zorgt voor uw carrière

Wij zijn steeds op zoek naar de beste, uiterst gekwalificeerde en gemotiveerde personen. Mensen die wereldwijde variatie zien als een fantastiche kans. Talenten die ons internationale team nog sterker kunnen maken. Persoonlijkheden die flexibel zijn en actief streven naar succes. Bent u zo iemand? Zo ja, dan interesseert uw profiel ons, of u nu een starter bent of al meer ervaring hebt.

 • Wij helpen u als manager of expert uw competenties te ontwikkelen en uw carrière op lange termijn te plannen.
 • Wij helpen u ook om uw professionele vaardigheden verder te ontwikkelen, en hechten daarbij een bijzonder belang aan functie rotaties.
 • Wij geven onze werknemers continue informele en gedetailleerde feedback over hun prestaties en leveren officiële feedback in het kader van ons gestandaardiseerde talentmanagement proces.

Talentmanagement: de basis van uw carrière en uw persoonlijke ontwikkeling

Ons proces voor talentmanagement omvat vier stappen, gedefinieerd volgens gestandaardiseerde criteria:

 • Performance & Potential Assessment: de managers evalueren de werknemers op basis van hun prestaties en potentieel.
 • Development Round Table: de managers bespreken de prestatie-evaluaties en het potentieel van hun talenten.
 • Performance & Development: elke werknemer ontvangt transparante feedback over zijn prestaties, tijdens een vertrouwelijk gesprek met zijn/haar manager. Na dit gesprek worden er concrete ontwikkelingsplannen gedefinieerd.
 • Development Actions: voor elke werknemer worden individuele ontwikkelingsplannen vastgelegd. Dit kan betrekking hebben op individuele coachingsessies of specifieke opleidingen, maar het kan ook gaan om rotatie naar een andere functie, eventueel in een ander land of een andere sector.

Internationale functie rotaties

Bij Henkel is onze business altijd internationaal. Zelfs op het hoofdkantoor in Düsseldorf zorgen personen met meer dan 70 verschillende nationaliteiten voor een diverse werkomgeving, waar alle teams samen streven naar uitmuntendheid. 80% van onze werknemers werkt buiten Duitsland.

Henkel helpt u uw horizon te verbreden, omdat we ervan overtuigd zijn dat werknemers met internationale ervaring bijdragen bij tot het succes van ons internationale team.

Daarom passen wij de zogenaamde "Triple two"-filosofie toe: Tijdens hun loopbaan zullen werknemers die goed presteren op zijn minst twee functies uitoefenen, in twee verschillende landen en in twee verschillende sectoren.

"Triple two": internationaal, divers en stimulerend

Onze "Triple two"-filosofie is een essentieel element van ons beleid voor het beheer van potentieel. Het biedt onze werknemers internationale en cross-divisionele loopbaanperspectieven, samen met andere unieke mogelijkheden:

 • U creëert een waardevol netwerk binnen de onderneming.
 • U deelt uw ervaringen en ideeën met creatievelingen van over de hele wereld.
 • U werkt in een internationale omgeving.
 • U hebt inzicht in de besluitvormingsprocessen op het hoofdkantoor en in de verschillende landen.
 • U zult voorbereid worden op de uitdagingen als leidinggevende, waarbij de bereidheid om in het buitenland te werken erg belangrijk is.

Dankzij onze "Triple two"-filosofie versterken we onze interculturele werkbenadering en bevorderen we tegelijk uw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij elke verplaatsing naar het buitenland betrekken we steeds de gezinnen van onze medewerkers in het proces, door hen te helpen zich voor te bereiden op hun nieuwe leven in een ander land. 

Uw prestaties tellen voor ons. En wij belonen ze.

Wilt u altijd de beste zijn? Als het antwoord hierop ja is, zult u al snel ontdekken hoe Henkel prestaties beloont. De vergoedingen zijn immers gebaseerd op de prestaties en zorgen er zo voor dat werknemers gemotiveerd blijven: dat is een van de belangrijke elementen in onze bedrijfscultuur. Wij leggen graag ambitieuze doelstellingen vast en weten hoe we de sterk presterende werknemers kunnen belonen. Het is ook mogelijk, al naargelang uw anciënniteit, om deel te nemen aan het "Employee Share Program" en aandelen van Henkel te verwerven.