Mijn Favorieten

Bedrijfsinformatie

Henkel is opgericht in 1876. Op de hele wereld vertrouwen mensen op de innovaties, merken en technologieën van Henkel. In het fiscale jaar 2015 rapporteerde het bedrijf ong. 18 miljard euro aan omzet en een bedrijfsresultaat van 2,9 miljard euro (aangepast op eenmalige baten/lasten en herstructureringskosten). Het DAX-30-bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Henkel heeft wereldwijd zo’n 50.000 mensen in dienst, waarvan meer dan tachtig procent werkzaam is buiten Duitsland. Henkel is hiermee één van de meest internationale bedrijven van Duitsland.

Henkel Benelux

In de Benelux, bevinden er zich in totaal 5 vestigingen van Henkel. In België is ons kantoor gevestigd in Brussel en er bevinden zich ook nog twee productievestigingen van onze Adhesive Technologies divisie in Drogenbos (drukgevoelige kleefstoffen) en Westerlo (maken kleefstoffen voor de assemblage van halfgeleiders, gedrukte schakelingen en elektronische componenten voor de auto- en elektronica-industrie). In Nederland is ons kantoor gelegen in Nieuwegein en in Scheemda is er een andere productievestiging gevestigd van onze Adhesive Technologies divisie (maken losmiddelen en speciale coatings voor producten in de auto- en elektronica-industrie). Verder hebben we ook nog 3 ASK Academies van Schwarzkopf, die gevestigd zijn in Luik, Wemmel (België) en Werkendam (Nederland). In onze ASK Academies van Schwarzkopf kunnen kappers regelmatig inspirerende trainingen volgen en informatie krijgen van onze experts over de laatste trends en technieken in de kappersbranche. In 2015 realiseerde Henkel in de Benelux een omzet van meer dan 500 miljoen euro met ongeveer 700 medewerkers.

Drie wereldwijd opererende divisies

De afdeling Adhesive Technologies (kleefstoffen) is wereldwijd marktleider in kleefstoffen, dichtstoffen en functionele coatings voor consumenten, vaklieden en industriële toepassingen. Henkel biedt verscheidene toepassingen om aan de behoeften van verschillende doelgroepen te voldoen – zowel consumenten als vaklieden en industriële branches. In 2015 genereerde deze afdeling wereldwijd een omzet van 8,992 miljoen euro; 50 procent van de totale omzet.

Producten van de afdeling Beauty Care (schoonheids- en verzorgingsproducten) zijn wereldwijd verkrijgbaar. Beauty Care staat voor merkproducten in haarkleuring, haarstyling, haarverzorging, toiletartikelen, huidverzorging, mondhygiëne, maar ook voor producten voor één van de meest toonaangevende leveranciers van kappersproducten. In 2015 genereerde deze afdeling wereldwijd een omzet van 3,833 miljoen euro; 21 procent van de totale omzet.

Laundry & Home Care (was- en reinigingsproducten) heeft bij Henkel altijd een belangrijke rol gespeeld: het succesverhaal van het bedrijf begon met een product uit deze divisie. Laundry Care omvat niet alleen zware of speciale wasmiddelen, maar ook wasverzachters, wasverbeteraars en andere stofverzorgende producten. Het Home Care-portfolio omvat producten voor handafwas en vaatwassers, schoonmaakmiddelen voor badkamer en wc, en overige huishoudschoonmaakmiddelen. In bepaalde gebieden bieden we ook luchtverfrissers en insectenverdelgers voor huishoudelijke toepassingen aan. In 2015 genereerde de Laundry & Home Care-divisie wereldwijd een omzet van 5.137 miljoen euro; 28 procent van de totale omzet.

Onze bedrijfscultuur

‘Duurzame waarde creëren’ is ons doel en verenigt al onze medewerkers bij Henkel. Wij willen waarde creëren voor onze klanten en consumenten, onze teams en onze medewerkers, onze aandeelhouders, en voor onze stakeholders en de gemeenschappen waarin wij actief zijn. Henkel-medewerkers zetten altijd hun passie, trots en enthousiasme voorop om dit te verwezenlijken.

Onze bedrijfscultuur, ons doel, onze visie, missie en waarden verenigen ons divers team. Ze geven ons richting en scheppen een duidelijk kader voor alles wat we doen. Wereldwijd bindende gedragsregels zijn vastgelegd in een reeks codes. Ze bieden een leidraad voor het gedrag en de handelingen van onze medewerkers in hun dagelijkse werk in al onze activiteiten wereldwijd.

Ons doel: Duurzame waarde creëren.

Onze visie: Toonaangevend met onze innovaties, merken en technologieën.

Onze missie: Ten dienste staan van onze klanten en consumenten over de hele wereld, hun vertrouwenspartner zijn als toonaangevend bedrijf in alle relevante markten en categorieën – als een gepassioneerd team verenigd door gedeelde waarden.

Onze waarden: Klanten en consumenten, medewerkers, financieel succes, duurzaamheid, familiebedrijf

Strategie

We hebben een duidelijke langetermijnvisie, die gebaseerd is op ons doel, onze visie, missie en waarden. Het vormt de basis voor het succes van ons bedrijf in de toekomst.

Tegen 2020 en daarna willen wij dat Henkel meer winstgevende groei genereert en nog klantgerichter, innovatiever, flexibeler en volledig gedigitaliseerd is in onze interne processen en klantgerichte activiteiten. Om deze ambitie waar te maken, concentreren wij ons de komende jaren op vier strategische prioriteiten en financiële doelstellingen. Bovendien streven we naar het promoten van duurzaamheid in al onze activiteiten om zo onze toonaangevende posities te versterken.

3:04Min.

Corporate Video

Henkel in less than 4 minutes

19-9-14

Views:

Afbeeldingen

Diensten & Downloads

Meer informatie